Joulu on kohta täällä! Mitä odotamme?

joulunlumihiutale

Joulu on nyt erittäin lähellä! Joulun odottajalla alkaa jo glögi hölskyä yli kupin reunusten ja piparit murtumaan sormien välissä kun pieni innostuksen ja hermostuneisuuden sekainen olotila vain voimistuu. Onhan tämä aika vain kerran vuodessa!

Tosin sinulla joka et tykkää glögistä tai piparesta tai joulusta ei tätä ongelmaa ole. Siis ongelmaa että glögi tahraa rinnukset sekä pöytäliinan ja piparinmurut jäävät jalkapohjaan 😀 Riemuitse siis sinäkin!

Adventin aika merkitsee joulun odotusta ja huipennus vain päivä päivältä lähenee kun joulu vihdoin koittaa. Kaikki odottavat jotain joululta: lomaa, rauhaa, saunaa, ruokaa, SUKLAATA, yhdessäoloa, 65” TV:tä, pörrösukkia…

Sinäkin varmasti odotat jotain.

Mutta mitä me oikein adventin ajan odotamme? Jeesuksen synttäreitä tietenkin!

Joulu on Jeesuksen syntymäjuhla

Jouluna kristityt juhlivat ja viettävät Jeesuksen syntymäjuhlaa ympäri maailmaa. Moni Jeesuksen seuraaja kuitenkin tietää ettei Jeesus syntynyt juuri tarkalleen joulun aikaan jota vietämme. Ja asiasta on olemassa monia arvioita. Tämän ei tarvitse kuitenkaan muodostua ongelmaksi. Olenhan itsekin viettänyt omia synttäreitäni eri päivänä kuin juuri syntymäpäivänäni. Kakku on maistunut siitä huolimatta 🙂

Moni tietää myös että kristillinen juhla muodostui Rooman valtakunnan aikaisten pakanallisten juhlien tilalle. Myöhemmin juhlaa alettiin kutsumaan “Kristus messuksi”. Tästä juontuu myös englanninkielinen sana Christmas, joka kirjaimellisesti tarkoittaa “Christ’s Mass”, messua jossa juhlitaan ja muistellaan Kristuksen syntymää.

Joka tapauksessa, joulu on suurta juhlan aikaa kristillisissä maissa, koska Jeesus.

Kolme nostoa jouluun

Inspiroituneena hyvästä kirjoituksesta ”What would Jesus say to Santa Claus?” haluan nostaa esille kolme asiaa tähän jouluun:

1. Antaminen ja kiitollisuus on loistojuttu!

Uskon, että Jeesus kyllä painaa “Tykkää-nappia” kun näkee ihmisten antavan toisilleen lahjoja ja aikaa lähimmäisilleen jouluna.

Tässä ajassa, jossa itsekkyys ja vain omasta onnellisuudesta välittäminen kasvaa jatkuvasti, ei todella ole haittaa siitä että ihmiset ajattelevat välillä toisiaan.

Samalla voimme pysähtyä miettimään kiitollisina sitä mitä meillä jo on. Jokaisella on varmasti jotain, mistä voi olla kiitollinen. Täällä hyvinvointi-Suomessa on yhä kaikesta huolimatta asiat paljon paremmin kuin monessa muussa paikassa.

2. Asiat ja tavarat eivät tuo lopullista tyydytystä

Vaikka lahjojen ja tavaran saaminen on kivaa, sekä “uusimman mallin” omistaminen on hienoa, ei se koskaan tule kuitenkaan täysin tyydyttämään sinua.

Yleensä käy niin kun vihdoin saa haluamansa jutun, alkaa hetken huuman jälkeen uuden, paremman, isomman, tyylikkäämmän yms. metsästys. Vaikka siinä mitä jo on ei olisikaan mitään vikaa. Varallisuudella ei ole vaikutusta asiaan, aina on jotain enemmän mitä haluaisi.

Mitä me todella tarvitsemme on rakkaus, rauha ja ilo jota vain Jumala voi täysin meille antaa kun olemme yhteydessä Häneen ja toisiin ihmisiin. Rakastetaan toisiamme ja käytetään tavaroita, eikä toisin päin.

3. Hyvät teot

Jouluna sitä innostuu tekemään hyvää ja auttamaan ihmisiä, jotta muutkin voisivat saada hyvää joulumieltä. Auttamista ja avuntarvetta on monenlaista. Jatketaan hyvän tekemistä!

Joulupukin filosofia on olla kiltti mieluummin kuin tuhma ja näin saat palkkioksi paljon lahjoja. Totuus on kuitenkin se että hyvät tekomme eivät koskaan tule riittämään.

Emme voi ansaita Jumalan hyväksyntää mitenkään. Teimme mitä tahansa. Tästä syystä Jeesus tuli – elääkseen ja sitten kuollakseen meidän epäonnistumistemme tähden… ja sitten tarjotakseen meille iankaikkista elämää… ilmaisena lahjana, ei palkintona omista hyvistä teoistamme.

Joulussa ei siis ole kyse siitä mitä me olemme tehneet, vaan siitä mitä Jumala on tehnyt meille, Kristuksessa.

 

No, haittaako se sitten jos Jeesus ei syntynytkään juuri jouluna? Onko joulu nyt peruttu?

Ei.

Voinko kaikesta huolimatta viettää hyvillä mielin kristillistä joulua?

Kyllä.

Kiitetään Jumalaa siitä että Hän antoi meille suurimman lahjan, Jeesuksen. Kristus syntyi ihmiseksi ja niin vapautti koko ihmiskunnan synneistä ja toi pelastuksen! Sitä on todellakin syytä juhlia!

Hyvää Joulua!

 

JarkkoYmp220px

Jarkko Ruuska

Seurakunnan työntekijä

LUE LISÄÄ:

Haluatko tietää lisää Jeesuksesta ja uskoon tulemisesta? Jeesus-sivumme on sinua varten!

Näin saat uskosi elämään! Millainen on elävä usko? Jarkko Ruuskan kirjoitus uskon ja tekojen suhteesta.

Vastaa