Näin saat uskosi elämään!

UskoAktiivisuus ja eläväisyys on hyvä juttu, yleensä se tarkoittaa sitä että jotain tapahtuu. Asiat menevät eteenpäin ja uusia juttuja ilmestyy.

Se että jokin on elävää ja freesiä on hyvinkin positiivista, eikö? Olen samaa mieltä, tosin aina ei vaan jaksa, mutta olen silti aktiivisuuden ja elämän kannalla 🙂

Mielestäni kuolleet asiat eivät ole kovinkaan inspiroivia tai rohkaisevia. Ainoa hyvä asia mikä tulee mieleen kuolleesta on kärpäsen raato lattialla. Sen kärpäsen, joka vielä edellisenä päivänä sai hermoni koetukselle pörrätessään voileipäni ympärillä. Kuollut kärpänen on paras kärpänen! Nyt se on poissa ja elämä maistuu (ja voileipä)!

Jumala haluaa että meidän usko on aktiivista ja elävää! Ei kuollutta. Ei passiivista. Onko kuollut usko edes uskoa?

Usko on todella oleellinen osa uskovaisen kristityn elämää. Mitä edes olisi ilman sitä?!

Mitä sitten on aktiivinen ja elävä usko? Kuinka saan uskoni elämään?

Näihin kysymyksiin raamattu itse vastaa hyvin. Siksipä älä sinäkään luovu raamatun lukemisesta, siellä on vastaus moniin kysymyksiin!

Luetaan kohta yhdessä vähän raamattua. On muuten meinaan niin kova pätkä että kylä lähtee!

Saavuin kämpille eräänä iltana ja istahdin sohvatuolille ja katsoin lattialle epämääräiseen kirjakasaan. Kirjoista on muodostunut kasa lattialle koska en omista vielä hienoa sohvapöytää jolle voisin tavarat laskea. En myöskään lue niin paljoa kirjoja kuin kasassa on, sen takia niitä lattialle ylipäätään kertyy. Keskeneräiset lattialla, muut kirjahyllyssä.

Jokatapauksessa, silmääni osui Elävä Uutinen jonka avasin. Jos kirja ei ole sinulle tuttu, voin kyllä suositella sitä raamattusi lukukaveriksi. Se ei ole uusi raamatun käännös vaan parafraasi – selventävä mukaelma – eli se pyrkii ilmaisemaan Uuden testamentin ajatuksen nykykielellä.

Pääsinpäs käyttämään hienoa sanaa jota en itsekään tiennyt ennen kuin avasin kirjan johdannon. Anyway, olin juuri mietiskellyt uskoon liittyviä asioita joten käänsin auki Jaakobin kirjeen, koska muistin siellä puhuttavan uskosta ja teoista.

Ja ei, teoilla ja hyvällä elämällä emme voi ansaita pelastusta tai Jumalan hyväksyntää. Se on lahja, jonka voimme ottaa vastaan Jeesuksessa Kristuksessa. Mikä lahja sellainen on joka täytyy ansaita?! (Lue Room. 4:1-8)

Jaakob kirjoitti tämän kirjeen jo uskossa oleville kristityille.

Kun luin luvun 2:14-22 loksahti suuni melkein auki ja silmäni kirkastuivat.

Tämä on niin suoraa ja hyvää asiaa että BOOM! Todella inspiroiva ja käytännönläheinen paikka. Pidä penkistä kiinni kun luet alla olevan pätkän!

 

Rakkaat veljet, teidän ei kannata sanoa, että uskotte Herraan ja olette kristittyjä, jos ette osoita sitä auttamalla toisia. Pelastaako sellainen “usko” ketään? Teillä saattaa olla ystävä, joka tarvitsee ruokaa ja vaatteita, ja te sanotte hänelle: ‘Näkemiin nyt ja Jumalan siunausta. Varo ettet vilustu ja muista syödä hyvin.’  – antamatta kuitenkaan hänelle vaatteita ja ruokaa. Mitä hyötyä hänelle siitä on?

Huomaatte siis, että usko ei voi olla vaikuttamatta elämäntapaanne. Usko, josta ei seuraa oikeita tekoja, on kuollutta ja hyödytöntä. Joku saattaakin nyt sanoa: ‘ Sinä väität, että tie Jumalan yhteyteen kulkee uskon kautta eikä siihen saa lisätä mitään.’ Mutta minun mielestäni hyvät teotkin ovat tärkeitä, sillä jos ihmisen elämästä ei mitenkään näy hänen uskonsa – mitä sellainen usko on? Minun uskoni näkyy siitä, mitä teen.

Onko joukossanne vielä sellaisia, joiden mielestä pelkkä Jumalan olemassaolon uskominen riittää? Muistakaa, että demonitkin uskovat – niin että vapisevat pelosta! Etkö tajua, ihminen, että uskosi on yhtä tyhjän kanssa, ellet myös tee sitä, mitä Jumala tahtoo sinun tekevän? Usko, josta ei seuraa hyviä tekoja, ei ole todellista uskoa.

Etkö muista, että Jumala hyväksyi esi-isämme Aabrahamin sen vuoksi, mitä hän teki? Hänhän tahtoi totella Jumalaa, vaikka se olisi merkinnyt hänen poikansa Iisakin uhraamista. Hän luotti Jumalaan siinä määrin, että oli valmis tekemään mitä ikinä Jumala häneltä pyysi. Hänen uskonsa ja tekonsa vaikuttivat yhdessä. Ne kuuluivat erottamattomasti yhteen. (Jaak. 2:14-22, Elävä Uutinen)

 

AAMEN!

Nyt voit lukea vielä saman paikan uudelleen oikein ajatuksen kanssa 🙂

Jaakob kirjoittaa niin suoraa asiaa tässä että minulla ei ole mitään lisättävää. Ota tämä rohkaisuna! Mietitään siis kukin omalle kohdallemme: Kuinka uskoni näkyy minun elämässä?

Vaikuttaako se minun elämäntapaani millään lailla?

Ehkäpä olisi aika rohkeasti tehdä uusia asioita ja astua uskossa eteenpäin.

Elävä ja aktiivinen usko näkyy ja kuuluu!

 

LUE LISÄÄ:

Tiesitkö, että sinulle on kutsumus ja tehtävä Jumalalta? Pastori Samin artikkeli Löydä kutsumuksesi auttaa sinut alkuun.

Oletko miettinyt kasteella käymistä? Lue lisää siitä mitä kasteelle meneminen käytännössä tarkoittaa.

Haluatko tietää lisää Jeesuksesta ja uskoon tulemisesta? Jeesus-sivumme on sinua varten!

 

JarkkoYmp220px

Jarkko Ruuska

Perusjamppa, monitoimimies

Vastaa