Olisinpa tiennyt tämän ennen naimisiinmenoa, Osa 4/4: Yhteinen seksuaalinen täyttymys ei ole automaatio

Artikkelin asiasisältö on tiivistelmä tohtori Gary Chapmanin kirjasta “Things I Wish I’d Known Before We Got Married” ja kappaleesta “Mutual sexual fulfillment is not automatic”.

Gary Chapmanilla on yli 30 vuoden kokemus pariterapiasta ja hän on vuosien ajan kiertänyt ympäri maailmaa pitämässä avioliitto ja perhe seminaareja. Elävät Kivet -seurakunnan mediatiimi suosittelee kirjaa jokaiselle seurustelevalle ja naimisiin aikovalle! Voit hankkia sen esim. täältä.

Yhteinen seksuaalinen täyttymys ei ole automaatio – Miehet ja naiset ovat erilaisia

 

Gary Chapman kertoo kuinka ei odottanut seksin kanssa tulevan mitään ongelmia omassa avioliitossaan. Olihan Gary täysin mies ja hänen vaimonsa täysin nainen, joilla molemmilla oli seksuaalista vetovoimaa toisiansa kohtaan. Voisiko enempää enää vaatia?

Häiden jälkeen alkoi kuitenkin ilmetä ongelmia, mikä oli tärkeää ja nautinnollista Garylle ei ollutkaan sitä välttämättä hänen vaimolleen ja päinvastoin.

Gary toteaakin ettei kukaan ollut kertonut hänelle että miehet ja naiset ovat erilaisia.

Fysiologiset piirteet olivat tottakai selvillä. Hän ei oikeasti vain tiennyt juuri mitään naisen seksuaalisuudesta, eikä hänen vaimokaan tiennyt paljoa enempää miehen seksuaalisuudesta.

Tästä koitui paljon ylimääräistä turhautumista ja kipua.

 

5 asiaa jotka olisi hyvä tietää seksistä, ennen avioliittoa

 

1. Kaikki alkaa jo paljon ennen makuuhuonetta

Yleisesti ottaen aviollisessa seksuaalisuudessa naiselle on tärkeää että miehen ja vaimon välinen suhde on kunnossa, kun taas miehelle tärkeää on yhdyntä.

Jos suhteessa on esim. ilmennyt kovia ja satuttavia sanoja puolin tai toisin, on naisen erittäin vaikea olla kiinnostunut seksistä jos asioita ei kunnolla selvitetä ensin. Aito sovitus anteeksiantamuksen ja pyytämisen kautta on tarpeen. Naiselle seksi on luonnollinen seuraus rakkauden täyteisessä suhteessa elämisestä Chapman selventää.

Ironista kyllä, mies taas ajattelee seksin olevan ratkaisu lähes jokaiseen ongelmaan, koska sitä kautta hän kokee voivansa näyttää kuinka paljon vaimoaan rakastaa. Mies joka odottaa vaimonsa lämpeävän intiimiin kanssakäymiseen kiistelyn jälkeen, odottaa mahdottomuutta Gary huomauttaa.

Hän muistuttaa tässäkin asiassa huomioimaan toisen rakkauden kielen joista lyhyesti mainitsimme aikaisemmassa artikkelissa. Kun puhut toisen rakkauden kieltä ja olet valmis tekemään työtä sen eteen, niin myös seksi pysyy tärkeänä osana suhteessa.

Kaikki alkaa siis jo paljon ennen makuuhuonetta Chapman kiteyttää.

 

2. Epärealistiset odotukset seksistä

Nykyään monet parit omaavat jopa valheellisen kuvan seksistä avioliittoon mentäessä. Tämä epärealistisen täydellinen kuva johtuu Chapmanin mukaan mm. elokuvista joita näemme tänä päivänä. Esimerkiksi kliimaksi harvoin on yhtäaikainen.

Lisäksi, toisen pakottaminen tai vaatiminen tietynlaiseen seksuaaliseen toimintaan on itsekkyyttä ja voi helposti johtaa seksuaaliseen pahoinpitelyyn. Kyse on toisen rakastamisesta, ei omien halujen tyydyttämisestä.

Tosirakkaus haluaa aina puolison parasta ja tuoda hänelle myös seksuaalista nautintoa elämän mittaisessa avioliitossa. Esimerkiksi nainen saattaa helposti kokea olevansa vain hyväksikäytetty jos ei koe olevansa rakastettu Chapman huomauttaa.

 

3. Seksi on enemmän kuin vain yhdyntä

Se on yhteen kuuluvuuden ilmaisemista erittäin intiimillä tavalla miehen ja naisen välillä Chapman toteaa. Ei ole kyse vain kahden vartalon liittymisestä yhteen, vaan ruumiin, sielun ja hengen yhteydestä ja liitosta.

Sen takia Kristillisessä uskossa ja myös monissa muissa maailman uskonnoissa yhdyntä säästetään avioliittoon. Seksi on suunniteltu olemaa se ainutlaatuinen liittyminen yhteen aviomiehen ja vaimon välillä josta muodostuu elämän mittainen intiimi ihmissuhde.

Kun seksiä pidetään rakkauden tekona joka ilmaisee syvimmällä mahdollisella tavalla sitoutumista toisiimme, se johtaa yhteiseen seksuaaliseen täyttymykseen Chapman kertoo.

 

4. Opetelkaa puhumaan seksistä yhdessä

Kommunikointi, asia jonka tärkeyden Chapman olisi itsekin toivonut tietävänsä ennen avioliittoa, on avainasemassa yhteisen seksuaalisen täyttymyksen tiellä.

Vaikka nykyaika on kyllästetty seksi puheista, silti niin monet parit eivät ole oppineet puhumaan asiasta avioliitossaan. Jos he ovat yrittäneet keskustella, on se monesti päättynyt syyllisyyden tunteisiin ja torjutuksi tulemiseen.

Koska kukaan ei ole ajatustenlukija, niin empaattinen toisen kuunteleminen on hyvin tärkeää Gary huomauttaa. Sitä kautta oppii mitä toinen ajattelee ja mitkä hänen tuntemuksensa ovat. Lisäksi halut ja turhautumisen aiheet tulevat ilmi jolloin niille voidaan yhdessä tehdä jotain.

 

5. Seksuaalinen menneisyytesi ei jää vain menneisyyteen

Tämän päivän seksuaalisesti avoimen kulttuurin mukaan seksin kokeminen ennen naimisiinmenoa valmistaa sinua avioliittoon. Kaikki tutkimustieto kuitenkin osoittaa toisin Chapman toteaa.

Todellisuus on se että aikaisemmista seksikokemuksista tulee helposti psykologinen muuri avioparin välille ja yhteinen seksuaalinen täyttymys jää saavuttamatta. Chapman sanoo että on virhe ajatella että voit noin vain pyyhkäistä menneet seksikokemuksesi pois ja sen jälkeen puhtaana ja seksuaalisesti uskollisena sitoutua puolisoosi ja kaikki on hyvin.

Puolisosi monesti haluaa tietää seksuaalisen menneisyytesi, ja kun saavat sen kuulla siitä voi koitua muisto jota on vaikea unohtaa.

Avioliitossa ihmisellä on syvä ja piilevä halu yksinoikeuteen omaa puolisoaan kohtaan. Aviopuolisolle aiheutuu paljon kipua ajatuksesta että toinen on ollut intiimissä yhteydessä muiden kanssa ennen häntä.

On siis tärkeää kunnolla käsitellä seksuaalinen menneisyytesi ennen naimisiinmenoa, sillä petetyksi tulemisen tunne avioliitossa on pitkä ja vaikea tie käydä läpi Gary Chapman huomauttaa.

 

LUE SARJAN MUUT OSAT:

Olisinpa tiennyt tämän ennen naimisiinmenoa, Osa 1/4: Rakastuneena oleminen ei vielä riitä hyvään avioliittoon

Olisinpa tiennyt tämän ennen naimisiinmenoa, Osa 2/4: Romanttisella rakkaudella on kaksi vaihetta

Olisinpa tiennyt tämän ennen naimisiinmenoa, Osa 3/4: WC ei puhdistu itsestään

Olisinpa tiennyt tämän ennen naimisiinmenoa, Osa 4/4: Yhteinen seksuaalinen täyttymys ei ole automaatio

Mediatiimi

Elävät Kivet -seurakunta

Vastaa