Parempi olla eturintamassa kuin kärsiä sivullisena. Hengellinen sodankäynti on tosiasia.

Maailmassamme sota ja hätä ovat monien ihmisen arkipäivää. Kansat nousevat kansakuntia vastaan ja valtakunnat toisiaan vastaan. Raamattu ilmoittaa, että vaikka voitto on voitettu Golgatan ristillä, silti sota on oleva loppuun asti.

Sodissa suurin osa kuolleista, haavoittuneista ja niistä, jotka eniten kärsivät, ovat siviilejä. Usein naiset, lapset ja vanhukset joutuvat kokemaan sotien julmuudet konkreettisimmin. Sodan ulkopuoliset ovat kaikkein haavoittuvaisimpia. Tämä on tosiasia monilla sota-alueilla ja tämä myös pitää paikkansa hengellisessä sodankäynnissä. Turvallisin paikka sodassa on eturintamalla!

 

Vihollinen ei pidä tulitaukoa

Jeesuksen seuraajana olemme sodassa päivittäin. Saatana ei ole julistanut tulitaukoa, vaan se on sodassa sinua vastaan tänäänkin. Jokainen kristitty on kutsuttu eturintamaan jokaisena päivänä. Siksi Apostoli Paavali kirjoittaa: ”Kärsi vaivaa niin kuin Kristuksen Jeesuksen hyvä sotilas” (2.Tim2:3). Älä erehdy luulemaan, että olisit jotenkin sivussa hengellisestä sodasta.

Olemme haavoittuvaisimpia juuri silloin, kun pidämme itseämme ikään kuin ”siviileinä” emmekä sotilaina.  ”Eikö ihmisen olo maan päällä ole sotapalvelusta, eivätkö hänen päivänsä ole niinkuin palkkalaisen päivät? (Job 7:1)

Kristittynä et koskaan ole eläkkeellä tai siviilissä. Uusi hyökkäys voi tulla koska tahansa; ole siis valveilla ja puettuna Jumalan antamaan taisteluvarustukseen, voidaksesi kestää paholaisen juonet. Seisoessamme eturintamassa tiedämme vaarat, emmekä silloin ole vihollisen yllätettävissä!

 

Jumala antaa oikeat varusteet

Tässä sodassa emme taistele verta ja lihaa vastaan, vaan pimeyden hallituksia ja henkiolentoja vastaan. Siksi meidän aseemme ja varustuksemmekin tulee olla Jumalan meille antamat. Vain siten voimme tehdä vastarintaa tässä sodassa ja pysyä pystyssä loppuun asti.

Sielunvihollisen iskut voivat aiheuttaa elämässämme tuhoa, mutta silloinkin, kun huomaamme olevamme ahtaalla, meidän on laitettava toivomme Jumalaan. Sotarintamalla voi tulla vaikeita tilanteita minkä jokainen Jeesuksen seuraaja voi huomata.

”Me olemme kaikin tavoin ahtaalla mutta emme umpikujassa, neuvottomia mutta emme toivottomia. Vainottuja mutta emme hylättyjä, maahan lyötyjä mutta emme tuhottuja” (2.Kor. 4:8-9)

Kristuksen Jeesuksen sotilaana voiton saavuttamisen salaisuus on, ettemme luota itseemme, vaan Jumalaan! Kiitos pelastuksesta ja voitosta kuuluu yksin Jumalalle, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen kautta!

Kristuksen Jeesuksen sotilaana voiton saavuttamisen salaisuus on, ettemme luota itseemme, vaan Jumalaan!

 

Rohkaisemalla toisia kukaan ei jää tuleen makaamaan

Jumala osoitti rakkautensa meitä kohtaan Jeesuksessa. Siksi me voimme rohkeasti astua eteenpäin, kohti eturintamaa. Rohkaise esimerkilläsi niitä, jotka ovat jääneet rintamalle tuleen makaamaan. Kannusta ja kehota sisariasi ja veljiäsi Herrassa saavuttamaan voitto siinä mitä Hän on kutsunut meidät tekemään. Kristuksessa tappio ei ole edes vaihtoehto!

Jumalan täydellinen rakkaus Jeesuksen kautta on asettanut meidät voittajan asemaan. Riippumatta haasteista tai kiivaista taisteluista Raamattu sanoo: ”Näissä kaikissa me saamme täydellisen voiton Hänen kauttaan, joka on meitä rakastanut” (Room.8:37). Ainoastaan, jos luovutat, sinut voidaan voittaa ja ainoastaan silloin voit menettää voittosi Kristuksessa; Älä siis koskaan luovuta!

 

Sami Hartikainen

Pastori, Elävät Kivet -seurakunta

LUE LISÄÄ:

Juurtuminen – Elämäsi tilaisuus tuottaa hedelmää Lue pastori Samin kirjoitus Jeesukseen ja seurakuntaan juurtumisen merkityksestä.

”Mitä seuraavaksi?” – Vastauksia kysymykseen monien huulilla Vinkkejä seuraavan askeleen löytymiseen elämässä.

Miksi Jumala sallii kiusaukset? Mitä kiusaukset on, kuinka niihin pitäisi reagoida ja mitä niistä voi oppia.

Haluatko tietää lisää Jeesuksesta ja uskoon tulemisesta? Jeesus-sivumme on sinua varten!

Vastaa