Tutustu meihin

Seurakunta

Jämsän Elävät Kivet -seurakunta on itsenäinen, perinteisiin kirkkokuntiin sitoutumaton, kristillinen paikallisseurakunta Jämsässä. Haluamme olla jokaiselle avoin seurakunta, johon voi tulla omana itsenään rakentumaan kristittyjen yhteydestä ja kohtaamaan Jumalaa. Viikottaisissa tilaisuuksissamme käy kaiken ikäisiä ihmisiä lapsista vaariin. Noin puolet aktiivisista kävijöistä tilaisuuksissamme on kolmenkymmenen ikävuoden tietämillä.

Seisomme evankeliumin ja Jumalan Sanan puolesta missä vaikutamme ja haluamme että Jeesus voisi tulla todelliseksi jokaiselle henkilökohtaisella tasolla. Tilaisuuksistamme voit lukea Ajankohtaista – sivulta.

Elävät Kivet -seurakunta, Jämsä

Nimi

Seurakunnan nimi Elävät Kivet tulee Raamatusta. 1. Pietarin kirjeen luku 2 jae 5: ” ja rakentukaa itsekin elävinä kivinä hengelliseksi huoneeksi, pyhäksi papistoksi, uhraamaan hengellisiä uhreja, jotka Jeesuksen Kristuksen kautta ovat Jumalalle mieluisia.” Elävä kivi on jotain jota Jumala voi muotoilla ja työstää parhaaksi näkemällään tavalla. Sitä kautta me kristittyinä voimme olla Hänen käytössään ja rakentua hengellisenä huoneena, sillä jokaiselle on oma paikkansa ja tehtävänsä myös seurakunnassa.

Samassa raamatunkohdassa jakeessa neljä, sanotaan myös: “Tulkaa hänen luokseen, elävän kiven luo, jonka ihmiset tosin ovat hylänneet mutta joka Jumalan silmissä on valittu ja kallis.” Meitä myös kehoitetaan tulemaan elävän kiven luo, joka on Jeesus Kristus. Meidän elämämme perustus ja kulmakivi. Joten, nimestämme huolimatta me emme palvo kiviä, vaan elävää Jumalaa.

Historia

Jämsän seudun Elävät kivet ry on virallisesti aloittanut itsenäisenä seurakuntana vuoden 2009 alusta lähtien. Ennen sitä, eli noin 10 vuotta Elävien kivien seurakuntatoiminta Jämsässä on ollut osa Hirvaskankaan Elävät kivet ry:n toimintaa. Sami ja Tiina Hartikainen, Jämsän Elävät Kivet -seurakunnan pastoripari siunattiin tehtäväänsä elokuussa 2008. Elokuussa 2018 pastoriparina aloittivat Heikki ja Maria Lehikoinen, jotka ovat innokkaita Herran työssä ja uskovat Jumalan tekevän uutta ja suuria tekoja myös Jämsän seudulla.

Jumalanpalvelukset

Sunnuntaisin kokoonnumme koko seurakuntana yhteiseen Jumalanpalvelukseen joka on viikon kohokohta. Kaikki ja kaiken ikäiset ovat tervetulleita! Tule omana itsenäsi 🙂 Elävien Kivien Jumalanpalvelus koostuu yhteisestä rukouksesta, ylistyslauluista ja musiikista, Jumalan Sanan julistamisesta, sekä rukouspalvelusta ihmisten tarpeiden puolesta. Vietämme myös ehtoollista säännöllisesti johon kaikki Jeesuksen herrakseen tunnustavat uskovat voivat osallistua. Lapsille on sunnuntaisin pyhäkoulu. Tilaisuuden jälkeen nautimme oman maun mukaan kahvia tai teetä sekä maukasta pullaa 🙂

Tarkemmat tiedot kaikista tilaisuuksistamme löydät Ajankohtaista – sivulta. Tervetuloa!